در کشور ما بیش از ۲۰۰ گونه ی مختلف گون می روید. این گیاه از تیره ی نخود است و ارتفاعش تا ۷۵ سانت نیز می رسد. ساقه های این گیاه به رنگ بنفش است. گونه های دارویی این گیاه، گل های مختلفی به رنگ های قرمز، صورتی، بنفش، سفید و آبی دارد که در بخش انتهایی آن بخش گل دهنده ی آن قرار دارد. گیاه گون در مقابل خشکی مقاوم بوده و درون خاک های شور به خوبی رشد می نماید. بوی آن نیز همان بوی تند سلنیوم می باشد. بسیاری از گونه های گون ها سمی بوده و باعث مسمومیت اسب ها، گاوها و گوسفندان می شود. گون از علف هرزهای مناطق کویری، مزارع نیشکر، صیفی، سبزی و چغندر قند است. بخش های مورد استفاده ی آن شامل صمغ و ریشه ی آن است. از شهد گیاه گون،
عسل گون از شهد گیاهی به نام گون تولید شده که معمولا در مناطق کوهستانی و استپی می روید. این قسمت ها جزء مهم ترین بخش ها از نظر پوشش گیاهی است. رنگ این عسل زرد روشن است و برخلاف عقیده ی بسیاری از مردم، رنگ روشن آن دلیل بی کیفیتی آن نیست.
طعم این عسل شیرین است. به همین دلیل می توان از آن برای شیرین نمودن شیر، چای و کیک استفاده نمود. در بین همه ی عسل ها، عسل گون مشتری پسند تر بوده و بیشتر خانم ها طرفدار این نوع عسل هستند.
غالبا میزان ساکارز این عسل یک و زیر یک است و با این مقدار ساکارز جزء بهترین عسل ها برای بیماران دیابتی است. عسل گیاه گون طبیعتی گرم داشته و باعث ایجاد شادابی و انرژی در انسان می شود. همچنین در عین شیرینی، کمی مزه ی تند داشته و بسیار خوش عطر و مقوی است.
برای خرید عسل گون کلیک کنید.
مصرف این عسل در روزهای پاییز و زمستان می تواند تاثیر بسزایی در درمان خشونت حنجره و سینه داشته باشد. در واقع گرفتگی صدای افرادی را که در این فصول دچار این عارضه شده اند را کاهش می دهد.
عسل گون برای درمان بیماری کم خونی استفاده می شود. طوری که مصرف مستمر عسل گیاه گون در وعده ی صبحانه می تواند باعث خونسازی افراد مبتلا به بیماری کم خونی بشود.
عسل گیاه گون با طبیعت گرمی که دارد، یک داروی بسیار مناسب برای کاهش دردهای مفاصل و استخوان است. همچنین اسید فرمیک موجود در ابن عسل، داروی بسیار خوبی برای بیماری های استخوانی و مفصلی است.
از عسل گون برای درمان بیماری هایی مثل زخم معده و ورم معده استفاده میشود. همچنین یک ضد عفونی کننده ی طبیعی بوده و برای تقویت دستگاه گوارش از آن استفاده می شود. به این منظور باید صبح ناشتا و آخر شب ۱ قاشق مرباخوری از این عسل استفاده نمایید.
این عسل آنتی اکسیدان زیادی داشته که می تواند باعث مهار سموم و رادیکال های آزاد در بدن شود. در بدن انسان، این رادیکال ها می تواننند باعث سرطان و پیری شوند. گفتنی است که این عسل تا حد زیادی این اثرات مخرب را خنثی می کند. طی تحقیقات انجام شده، مصرف عسل گون می تواند موجب کاهش کلسترول مضر و همچنین افزایش کلسترول مفید گردد همچنین می تواند تری گلیسیرید خون را کاهش دهد. گفتنی است تری گلیسیرید از عوامل اصلی دیابت نوع ۲ و سکته های قلبی است.
حدود ۲ تا ۳ قاشق از عسل را به مقداری آب ولرم اضافه نموده و سپس مقداری آب لیموی تازه را به آن اضافه نمایید. این شربت یکی از بهترین نوشیدنی ها به حساب آمده و علاوه بر همه ی خواص بالا، ویتامین c بالایی نیز دارد.